IPL yoğunlaştırılmış ışık kaynağı “yoğunlaştırılmış atışlı ışık” anlamına gelen “intense pulsed light” tabirinden gelmektedir. Bu epilasyon aletlerinin en önemli özelliği, yoğunlaştırılmış lazer ışın atışları yapabilmesidir.
IPL yoğunlaştırılmış ışık kaynağı yoğun ve hedef odaklı atışları sayesinde diğer epilasyon cihazlarına göre cilt yüzeyinde daha küçük bir alana etki eder. Fakat bu bölgeye daha güçlü ve etkili atışlar yapabilir.
IPL Yoğunlaştırılmış Işık Kaynağı Nedir?
Vücuttaki istenmeyen tüyler veya kıllar, geçmişten günümüze hem kadınların hem de erkeklerin şikayetçi oldukları ve sürekli çözüm aradıkları bir durumdur. Yeni teknolojik imkanlar ve gelişen estetik çözümler sayesinde istenmeyen kıl problemlerine günümüzde oldukça etkili sonuçlar alınabilmektedir. Özellikle lazer teknolojisinin gelişmesiyle birlikte artık kıllar ya da tüyler kalıcı olarak zayıflatılarak yok edilebilir bir hale gelmiştir.
Şu an piyasada pek çok çeşitte lazer epilasyon cihazı bulunmaktadır. Her birinin farklı özelliklerde olduğu lazer epilasyon aletleri arasında en sık tercih edilenler;
- IPL epilasyon cihazı
- Diode lazer epilasyon cihazı
- Alexandrite lazer epilasyon cihazı
Olarak sıralanabilir. Amerikan Ulusal Gıda ve İlaç Kurumu FDA tarafından da onaylanmış olan ve insan sağlığına direkt bir zararı bulunmayan bu lazer epilasyon cihazları güvenle kullanılabilir.
IPL Epilasyon Cihazı Özellikleri
IPL teknolojisi nedir? IPL epilasyon cihazı, 400 ile 1200 nanometre dalga boyu arasında atış yapabilen sistemlerdir. Bir lazer epilasyon cihazı için oldukça güçlü sayılabilecek bu dalga boyu, kıl kökünde bulunan melanin adlı maddenin tahrip edilmesinde etkili sonuçlar vermektedir.
Ipl lazer epilasyon cihazının diğer özellikleri ise şu şekildedir;
- Lazerlerde tek dalga boyu kullanılabilirken Ipl epilasyon sistemleriyle farklı dalga boylarında atışlar yapılabilir.
- Yoğun lazer atışları yapabildiği için seans süreleri daha kısa sürer.
- Tek atışta kıl kökünü daha fazla tahrip eder.
- Kılların ve tüylerin kalıcı bir şekilde yok edilmesini sağlar.
- Farklı cilt problemleri için kullanılabilen bir sistemdir.
IPL Uygulaması Yaz Aylarında Yapılır mı?
Lazer epilasyon uygulamalarının yaz aylarında yapılamadığı bilgisi doğru değildir. Ipl lazer sistemleri yaz aylarında da güvenle uygulanabilen bir yöntemdir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Yaz mevsimimde yapılan lazer epilasyon uygulamasından sonra, uygulamanın yapıldığı bölge doğrudan gelen güneş ışınlarından korunmalıdır. Bunun için yüksek faktörlü güneş kremleri veya spreyleri tercih edilebilir. Ayrıca bölgeyi örtecek ve güneşten koruyacak kıyafetler de giyilebilir.
IPL cihazı ne demek? Aslında bunun gibi yoğun atımlı ışık kaynakları epilasyon haricinde pigmentasyon bozuklukları, çeşitli leke ve yaralar ile deri yenileme gibi alanlarda kullanılmaktadır. Epilasyon için kullanılmaya başlaması 1997 yılına kadar gitmektedir.
Peki IPL teknolojisi zararlı mı? Hayır, deneyimli ellerde doğru bir şekilde uygulandığında vücuda bir zararı yoktur. Uygulama sırasında çok hafif bir düzeyde acı hissedilebilir. Bu normal bir durumdur.
IPL Uygulaması Kaç Seans Sürer?
Kıl köklerinin tamamen yok edilebilmesi için öncelikle belli aşamalardan geçmesi gerekmektedir. Ipl epilasyon uygulamasında, ilk aşamada kılların uzaması durdurulur. Ardından dökülmeleri sağlanır. Bu yüzden seanslar genellikle birden çok sayıda yapılır.
Herkesin cilt ve kıl yapısı birbirinden farklı olabileceği için kesin bir seans sayısı söylemek imkansızdır. Fakat genelde yüz bölgesine yapılan uygulamalar 8 – 19 seans arasında; vücut bölgelerindeki uygulamalar ise 6 – 8 seans arasında değişebilmektedir.